Hlavní obsah
3,5
(2)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Hovězí maso a mrkev jsou osvědčená kombinace. Dochuťte ji tymiánem a podávejte pro změnu se špagetami.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g špaget
  • 3 ks mrkve
  • 300 g hovězího mletého masa
  • 1 ks bobkového listu
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 dl hovězího vývaru
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
Článek

Postup

01.

Oloupanou mrkev nastrouhejte nahrubo a v hlubší pánvi na oleji zprudka orestujte. Když chytne barvu, přidejte mleté hovězí maso a také ho orestujte. 

02.

Poté podlijte trochou vývaru nebo vody, osolte, opepřete, přidejte bobkový list a nasekaný čerstvý (nebo sušený) tymián a přibližně deset minut duste. 

03.

Mezitím si uvařte v osolené vodě špagety na skus. Hotovou mrkvovo-masovou směs zlehka promíchejte se špagetami a podávejte.

Načítám