Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Zkuste maso na houbách udělat trochu jinak, mleté maso vám změkne raz dva a houby můžete orestovat zvlášť a pak jen vše spojit s těstovinami.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g špaget
  • 300 g mletého masa
  • 3 stroužky česneku
  • 250 g čerstvých hub
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 1 dl hovězího vývaru
  • 1 trochu soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 hrst listové petržele
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě na skus. Mleté maso osolte, opepřete a v hlubším hrnci zprudka orestujte na troše olivového oleje. Zalijte vývarem a asi 15 minut poduste pod pokličkou.

02.

V pánvi orestujte plátky česneku, přidejte houby, sůl, kmín a muškátový oříšek a houby nechte změknout. 

03.

K masu přidejte scezené těstoviny, houby, nasekanou petrželku a pár kapek olivového oleje a promíchejte.

Načítám