Článek
Postup
01.
V míse promíchejte mleté maso, strouhanku, rozšlehané vejce, petrželku, majoránku, parmezán, česnek a papriku, směs osolte, opepřete a dobře promíchejte. Ze směsi vytvořte asi 12 kuliček, které nechte odležet na chladném místě.
02.
Nyní si připravte omáčku. Na troše rozehřátého olivového oleje nechte zesklovatět oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte sterilovaná rajčata, rajčatový protlak, cukr a bobkový list, okořeňte bazalkou, osolte, opepřete a vše společně 10 minut povařte.
03.
Balíček špaget dejte vařit do osolené vroucí vody a mezitím na oleji osmahňete masové kuličky. Uvařené špagety dejte na talířky, poklaďte masovými kuličkami, zalijte rajčatovou omáčkou a můžete posypat parmezánem.