Hlavní obsah
3,0
(3)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Zdánlivě prosté, ale rafinované a přitom jednoduché. Takové jsou špagety s rajčatovou omáčkou s bílým vínem a parmazánem.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g špaget
  • 1 ks cibule
  • 6 ks rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 1 dl bílého vína
  • 1,5 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 lžíce parmazánu
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
Článek

Postup

01.

Z rajčat vykrojte zelený konec, který zbyl po stonku, a nakrájejte je na menší kousky. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno, česnekové stroužky na tenké plátky. 

02.

Cibuli a česnek osmahněte v hlubší pánvi na rozehřátém oleji, osolte, opepřete, přidejte rajčata, vše zalijte bílým vínem a víno nechte vyvařit. 

03.

Mezitím uvařte špagety na skus v dostatečném množství osolené vody. Slité špagety vmíchejte do hotové směsi v pánvi a promíchejte s parmazánem.

Načítám