Článek
Vítejte ve světě autentických italských chutí! Přenese vás tam náš recept na špagety carbonara, jeden z nejikoničtějších pokrmů, který si získal celý svět.
Postup
01.
Špagety uvařte ve vroucí osolené vodě na skus. Pancettu (či jinou slaninu) nakrájejte na malé kostičky a dokřupava ji opečte v pánvi na troše rozehřátého olivového oleje.
02.
Mezitím si v misce promíchejte žloutky s parmazánem, osolte, opepřete a prošlehejte. Špagety dejte na pánev ke slanině a nechte prohřát.
03.
Pánev sundejte z plotny a do horkých špaget vmíchejte žloutkovou směs. Promíchejte a ihned podávejte ozdobené na oleji opečenými lístky šalvěje (či jinou bylinkou).
Chcete, aby váš pokrm byl naprosto dokonalý? Zkuste ho připravit z domácích těstovin, které zvládnete i bez strojku.