Hlavní obsah
3,4
(221)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Nejspíš už jste to slyšeli stokrát, ale opakování je matkou moudrosti: na ty nejlepší italské recepty vám většinou stačí jen několik málo (zato ale kvalitních!) surovin. Stejně tomu je u těstovin Alfredo, které dávají zaznít chuti másla, sýru a smetany jemně podtržené česnekem a petrželkou.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Těstoviny
  • 400 g těstovin
  • 4 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 hrnek parmazánu
  • 1 lžička soli a pepře
  • 1 hrst listové petržele
Kuře (lze vynechat)
  • 2 ks kuřecích prsou
  • 1 lžička grilovacího koření
  • 1 lžíce olivového oleje
Článek

Postup

01.

Do velkého hrnce dejte vařit hodně osolenou vodu. Špagety (nebo ještě lépe fettuccine) v ní uvařte dle návodu na obalu na skus.

02.

Česnek oloupejte, bokem nože rozdrťte a nasekejte. Ve velké pánvi rozehřejte máslo, přidejte česnek a 1 až 2 minuty restujte. Zalijte smetanou, asi 5 minut prohřejte a nakonec vmíchejte sýr a pořádnou dávku čerstvě mletého pepře.

03.

Těstoviny sceďte (trochu vody si ale nechte stranou), vmíchejte k omáčce a podle potřeby zřeďte odloženou vodou. Posypejte petrželí a podávejte jen tak nebo s opečeným kuřetem. To nakrájejte na tenčí plátky, z obou stran posypte grilovacím kořením a dozlatova opečte na troše oleje (ve stejné pánvi pak můžete připravit omáčku a maso zatím nechat v teple).

Tip

Stejně jako kuře můžete přidat vařenou brokolici, listy špenátu, restované krevety, dušené houby nebo třeba opečené krůtí maso.

Související témata:

Načítám