Článek
Postup
01.
Do velkého hrnce dejte vařit hodně osolenou vodu. Špagety (nebo ještě lépe fettuccine) v ní uvařte dle návodu na obalu na skus.
02.
Česnek oloupejte, bokem nože rozdrťte a nasekejte. Ve velké pánvi rozehřejte máslo, přidejte česnek a 1 až 2 minuty restujte. Zalijte smetanou, asi 5 minut prohřejte a nakonec vmíchejte sýr a pořádnou dávku čerstvě mletého pepře.
03.
Těstoviny sceďte (trochu vody si ale nechte stranou), vmíchejte k omáčce a podle potřeby zřeďte odloženou vodou. Posypejte petrželí a podávejte jen tak nebo s opečeným kuřetem. To nakrájejte na tenčí plátky, z obou stran posypte grilovacím kořením a dozlatova opečte na troše oleje (ve stejné pánvi pak můžete připravit omáčku a maso zatím nechat v teple).
Tip
Stejně jako kuře můžete přidat vařenou brokolici, listy špenátu, restované krevety, dušené houby nebo třeba opečené krůtí maso.
Ještě by to chtělo stejně jednoduchý dezert? Zkuste Mallorský bezlepkový koláč z 5 surovin, ovocné knedlíky s těstem ze 2 ingrediencí nebo citronový krém o 5 přísadách.