Článek
Skupina vašich nejbližších, muzika, šampaňské a jednohubky, to všechno k vítání nového roku prostě patří. Chcete letos své hosty překvapit a připravit jim originální občerstvení? Inspirujte se Katčiným a Michalovým tipem! Oba jsou rychle hotové a chutnají prostě skvěle. Co budou na večírku podávat oni? Katka skvělé bramborové placky s názvem Rösti, Michal zase rafinované mandle s rozmarýnem! Kdo nakonec sklidil v redakci větší pochvalu?
Michalovy rozmarýnové mandle
Na 1 dávku mandlí potřebujete:100 g blanšírovaných mandlí, 2 lžíce oleje, 2 lžičky soli, 3 snítky rozmarýnu
Postup: Pokud chcete návštěvě připravit originální zobání, ale nemáte moc času, tyhle vylepšené mandle jsou dobrou volbou! Stačí vzít větší nepřilnavou pánev, rozpálit ji na nejvyšší stupeň a mandle ze všech stran opražit. Po pár minutách přidejte do pánve nasekaný rozmarýn a ještě 2 minuty vše nasucho opékejte. Mandle stáhněte z plotny, osolte je, pokapejte olejem, promíchejte a podávejte.
Rösti podle Katky
Na 20 placek potřebujete: 1/2 kg brambor, 1 lžíci škrobové moučky, sůl, olej na smažení, 3 stroužky česneku
Postup:Rösti je tradiční švýcarská specialita připravovaná z brambor. Oloupané brambory nastrouhejte na hrubém struhadle, nechte krátce odstát a slejte vodu, kterou brambory pustily. Poprašte je škrobovou moučkou, lehce osolte a dobře promíchejte (pokud chcete, můžete do těsta přidat sušené bylinky, například rozmarýn, majoránku nebo tymián).
Na pánvi rozpalte olej, lžící vkládejte hromádky brambor a přimáčkněte, aby se vytvořily placičky. Smažte po obou stranách dozlatova. Z hotových rösti vysušte utěrkou přebytečný tuk, podle chuti je dosolte a podávejte jako přílohu k masu nebo samotné, potřené česnekem, jako super občerstvení.
Co budete na Silvestra servírovat vy? Napište nám vaše tipy!