Článek
Chcete rychlý a chutný dezert? Použijte pudink (jaký vybrat najdete zde)! Jeho přípravu zvládne i vaše malé dítko a ještě si u přípravy můžete užít spoustu zábavy. V dnešním souboji se utkaly dva tipy – Lucčiny lahodné jemné řezy s marmeládou a Janin podzimní karamelový pudink. Která z holek byla lepší?
Janin podzimní pudink
Na 4 porce potřebujete: 1 větší jablko, 8 sušených švestek, 8 vyloupaných vlašských ořechů, 12 piškotů, ½ litru mléka, 1 karamelový pudink, 4 lžíce cukru (do pudinku), 1 lžičku mleté skořice, šlehačku
Postup:Do 4 pohárových sklenic naklaďte na dno na plátky nakrájené oloupané a vykrojené jablko, posypejte ho skořicí, dejte pár ořechů, zalejte trochou pudinku, vhoďte zase trochu jablek, sušené švestky a piškoty, dolejte pudinkem. Po vychladnutí zdobte skořicí, případně šlehačkou.
Pudinkové řezy podle Lucky
Na jeden plech potřebujete:500 g listového těsta, 300 ml mléka, 1 polévkovou lžíci cukru krystal, 1 vanilkový pudink, 1 smetanu na šlehání, 1 ztužovač šlehačky, marmeládu na pomazání, 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžíci vody, 200 g cukru moučka
Postup:Těsto rozválejte a nakrájejte na asi deset centimetrů široké pruhy tak, aby počet pruhů byl sudý. Položte je na vymazaný plech (nebo vyložený pečicím papírem), propíchejte vidličkou a upečte na 180 stupňů dozlatova.
Mezitím si připravte krém: Z mléka, cukru krystal a pudinku uvařte hustý pudink. Nechte ho vychladnout (je potřeba ho při chladnutí alespoň občas promíchat). Ušlehejte smetanu se ztužovačem a vmíchejte ji do vychladlého pudinku. Celou hmotu nechte odležet, aby trochu ztuhla.
Polovinu upečených pruhů z listového těsta namažte krémem. Zbylé pruhy nakrájejte na čtverce a ty položte na krémovou vrstvu. Počkejte, až to ztuhne, pak podle čtverců rozkrájejte i spodní těsto s krémem. Vrchní těsto ještě potřete marmeládou. Z vody, citronové šťávy a cukru moučka umíchejte polevu, kterou nalejte na marmeládou pomazané těsto. Vše nechte pořádně ztuhnout v chladu.
Jaké dezerty a moučníky připravujete z pudinku vy? A jaký pudink máte nejraději?