Hlavní obsah

Souboj receptů: Tři domácí polévky

Foto: Mona Martinů

Polévkového klání se zúčastnily obě Jany a MagdaFoto: Mona Martinů

Vydatné polévky jsou nikdy nekončící klasikou české kuchyně. V dnešním souboji jsme vyzkoušeli kulajdu, bramboračku a francouzskou variantu u nás oblíbené cibulačky. A pozor, tyto recepty ocení i vegetariáni – všechny tři jsou totiž dokonale bezmasé. Která z polévek byla nejlepší?

Článek

Polévka je jídlo, které se v odlehčené formě hodí jako předkrm a v té vydatnější jí snadno nahradíte hlavní jídlo. Zejména teď v zimě miska horké polévky zahřeje a zároveň zasytí, navíc většinou suroviny na její výrobu stojí pár korun a mnohé z nich najdete ve spíži nebo lednici i bez cesty do obchodu.

Pokud milujete polévky stejně jako my, doufáme, že se vám dnešní recepty líbí. 

Související témata:

Načítám