Článek
Protože už jsou k dostání první české jahody a protože ne všichni v redakci rádi tráví dlouhý čas vařením (ale mlsní jsme přitom všichni), zadáním dnešního souboje receptů bylo vytvořit moučník z čerstvých jahod, který se nepečea je během chvilky hotový. Jak elegantně se s tím naše redaktorky Denisa a Natalie popraly, posuďte sami!
Jahodové tiramisu podle Natalie
Na 6 porcí potřebujete: 2 vejce o pokojové teplotě, 80 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 70 ml mandlového likéru, 500 g mascarpone, 400 g jahod, 14 cukrářských piškotů
Postup: Žloutky utřete s oběma cukry, přidejte mascarpone a opatrně vmíchejte z bílků ušlehaný sníh. Jahody omyjte, nakrájejte na plátky a pár si jich nechte stranou na ozdobu. Dno skleněné misky vyložte polovinou piškotů, zakapejte je mandlovým likérem a pokryjte polovinou jahod i krému z mascarpone. Totéž zopakujte se zbylými piškoty, likérem, jahodami a krémem. Ozdobte jahodami a podávejte buď hned, nebo po odležení v chladnici – dezert chutná lépe, když piškoty nasáknou chutí jahod, mandlového likéru a mascarpone.
Lehký jahodový pohár podle Denisy
Na 6 porcí potřebujete: 250 g jahod, 500 g mascarpone, 180 ml smetany ke šlehání, mandlový extrakt, 100 cukru krupice, ovesné sušenky
Postup:Ušlehejte šlehačku a smíchejte ji s mascarpone, cukrem a pár kapkami mandlového extraktu. Dále nastrouhejte ovesné sušenky a nakrájejte jahody na plátky. Do skleniček dejte prvně na dno krém, pak jahody a vršek posypejte nastrouhanými sušenkami.
Také máte rádi podobné bleskovky s čerstvým ovocem?