Článek
Postup
01.
Prvně připravte noky. Rozdělte vejce na bílky a žloutky. Z bílků a cukru ušlehejte tuhý sníh a zašlehejte do něj žloutky a mouku. V široké pánvi, která může do trouby, přiveďte k varu mléko, směs do něj vlijte, vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia a pečte asi 10 minut dozlatova.
02.
Mezitím si připravte krém: mléko nebo smetanu povařte s cukrem a vanilkou. V misce dobře prošlehejte žloutky se škrobem a opatrně k nim, za stálého šlehání, přilévejte vroucí mléko. Vraťte do kastrolu a vařte, až směs zhoustne. Omáčku můžete ještě propasírovat přes sítko, aby v ní nezůstaly žádné žmolky. Noky podávejte přelité vanilkovým krémem.
Zahřát se můžete i vanilkovým dezertem.