Hlavní obsah
3,6
(38)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Rychlých receptů na jídlo, které i na konci mrazivého dne prohřeje, není nikdy dost. Svoji službu vám určitě udělají japonské pohankové nudle soba. Stačí k nim přidat pár surovin a trochu vývaru a skvělé jídlo je na stole.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 hrnky hovězího vývaru
  • 2 cm čerstvého zázvoru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička tmavého sezamového oleje
  • 2 svazky soba nudlí
  • 4 hrsti baby špenátu
  • 2 ks mrkve
  • 2 ks jarní cibulky
  • 2 plátky hovězí roštěné
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Na dochucení
  • 2 lžíce sezamových semínek
  • 1 lžíce omáčky teriyaki
  • 1 lžíce tmavého sezamového oleje
Článek

Postup

01.

Hovězí vývar přiveďte k varu. Přidejte jemně nakrájený zázvor a jemně nasekaný česnek a asi 3 minuty povařte. Dochuťte lžičkou sezamového oleje a podle potřeby i solí a trochou pepře.

02.

Zároveň přiveďte k varu asi 1,5 litru osolené vody. Vložte 2 svazečky (asi 150 g) nudlí soba a 3 minuty povařte. Pak nudle sceďte a rozdělte do jednotlivých misek.

03.

Rozehřejte v pánvi trochu rostlinného oleje. Plátky hovězí roštěné naklepejte, z obou stran osolte a opepřete a zprudka po obou stranách opečte na pánvi – z každé strany asi 2 minuty. Horkou roštěnou nechte pár minut odležet v teple.

04.

K nudlím do misky přidejte hrst špenátu, pár kousků tenkých plátků mrkve (dobře se dělají škrabkou na brambory nebo na sýr) a jemně nasekanou jarní cibulku. Zalijte hrnkem vroucího vývaru a nechte chvíli odstát.

05.

Odpočinuté maso nakrájejte na tenké plátky a rozdělte do misek k nudlím s polévkou. Můžete ihned podávat, na dochucení se hodí světlé i tmavé sezamové semínko, sezamový olej a teriyaki omáčka.

Tohle skvělé jídlo jde udělat v mnoha obměnách - místo špenátu použijte čínské zelí, hovězí vývar a roštěnou vyměňte za kuřecí vývar a prsa.

Načítám