Článek
Postup
01.
Hovězí vývar přiveďte k varu. Přidejte jemně nakrájený zázvor a jemně nasekaný česnek a asi 3 minuty povařte. Dochuťte lžičkou sezamového oleje a podle potřeby i solí a trochou pepře.
02.
Zároveň přiveďte k varu asi 1,5 litru osolené vody. Vložte 2 svazečky (asi 150 g) nudlí soba a 3 minuty povařte. Pak nudle sceďte a rozdělte do jednotlivých misek.
03.
Rozehřejte v pánvi trochu rostlinného oleje. Plátky hovězí roštěné naklepejte, z obou stran osolte a opepřete a zprudka po obou stranách opečte na pánvi – z každé strany asi 2 minuty. Horkou roštěnou nechte pár minut odležet v teple.
04.
K nudlím do misky přidejte hrst špenátu, pár kousků tenkých plátků mrkve (dobře se dělají škrabkou na brambory nebo na sýr) a jemně nasekanou jarní cibulku. Zalijte hrnkem vroucího vývaru a nechte chvíli odstát.
05.
Odpočinuté maso nakrájejte na tenké plátky a rozdělte do misek k nudlím s polévkou. Můžete ihned podávat, na dochucení se hodí světlé i tmavé sezamové semínko, sezamový olej a teriyaki omáčka.
Tohle skvělé jídlo jde udělat v mnoha obměnách - místo špenátu použijte čínské zelí, hovězí vývar a roštěnou vyměňte za kuřecí vývar a prsa.
Nebo zkuste rýžové nudle s pikantním hovězím a brokolicí!