Článek
Postup
01.
Uvařenou červenou čočku dochuťte solí, barevným pepřem, provensálským kořením a vinným octem.
02.
Oloupejte a nadrobno nakrájejte cibulku, česnek a petržel a kořenovou zeleninu nastrouhejte – pomazánka je výtečná například s mrkví.
POMAZÁNKY ZVLÁDNE KAŽDÝ, NAVÍC VŽDY PODLE SVÉ CHUTI
03.
Cibulku, česnek a kořenovou zeleninu orestujte na oleji na pánvi.
04.
Osmaženou zeleninu rozmixujte s ochucenou čočkou a ozdobte mletou paprikou, kmínem, čerstvým koriandrem anebo třeba petrželkou. Podávejte buď s kváskovým chlebem a kvašenou zeleninou, nebo s čerstvou zeleninou podobně jako hummus či dip z červené čočky.
Máte rádi pikantní pomazánky z luštěnin? Podívejte se na videorecept na pomazánku z bílých fazolí nebo vyzkoušejte pomazánku z červených fazolí s ricottou a vejci.