Článek
Je to neuvěřitelně rychlé, je to dobré a je to plné „pomalé“ energie, tedy naprosto ideální na snídani. Rebarboru upečete, než si dáte ranní očistu, a pak už si zbytek doladíte do skleničky na snídani doma, nebo do krabičky na svačinu s sebou do práce. Jdete do toho s námi?
Trifle z pečené rebarbory
Na 2 porce potřebujete: 2 velké stonky rebarbory, 4 lžíce třtinového cukru, 4 lžíce čokoládové granoly, 4 lžíce bílého jogurtu, mátu nebo meduňku na ozdobu
Postup: Rebarboru oloupejte, nakrájejte na kousky a v zapékací misce promíchejte s cukrem. Troubu zapněte na 200 °C a rebarboru nechte odležet, než se rozehřeje. Vložte do trouby a pečte asi 20 minut doměkka. Pak nechte trochu zchladnout. Do skleničky po vrstvách dejte rebarboru, granolu a bílý jogurt, vrstvení můžete klidně opakovat. Ozdobte kouskem bylinky a můžete servírovat!
Náš tip: Místo granoly použijte domácí pečené müsli nebo třeba skořicové čtverečky.
Formou svačinky do skleničky určitě potěšíte i vaše děti nebo partnera. A k rebarboře dejte klidně i pár jahod!