Článek
Postup
01.
Na másle zpěňte na plátky nasekaný stroužek česneku. Přidejte listy baby špenátu, sůl a nechte ho pod pokličkou dusit asi pět minut. Hotový špenát vyždímejte, nasekejte a nechte zchladnout.
02.
Horkovzdušnou troubu předehřejte na 200 stupňů.
03.
Plát listového těsta rozbalte, naklaďte na něj nasekané jarní cibulky, na kostičky nakrájené oba sýry – mozzarellu i fetu – a nakonec vychladlý špenát.
04.
Těsto zarolujte přes delší stranu a vzniklou roládu nakrájejte přibližně na centimetrové plátky.
05.
Nakrájená kolečka klaďte na plech pokrytý pečicím papírem. Každé důkladně potřete rozšlehaným, trošku osoleným vejcem. Pokud nemají dokonalý tvar, nic se neděje – pečením se srovnají.
06.
Takto připravené šneky dejte péct do vyhřáté trouby asi na 20 minut. Když jsou hotové, nechte je na plechu zchladnout.
Efektní slané pečivo můžete vyrábět jak z kupovaného listového, tak domácího kynutého anebo křehkého těsta. Zkuste motýlky s rajčaty a pórkem, česnekové šneky, anglické rohlíčky anebo slané koláčky s tvarohovou náplní.