Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Jak originálně zpracovat rebarboru? Pochutnejte si na ní ve sněhových košíčcích. Voní i po pomerančích!

20 min.
Příprava
1 hod., 30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 2 ks bílku
  • 80 g cukru krupice
  • sůl
  • 1 lžička octa 8%
  • 2 řapíky rebarbory
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 1 ks pomeranče
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce cukru moučka
  • 1 lžíce likéru
Článek

Postup

01.

Bílky se solí chvíli šlehejte, pak přidejte cukr a ocet a ušlehejte dotuha. Naplňte do cukrářského pytlíku s hvězdicovým nástavcem a na plechu vyloženém pečicím papírem vytvořte ze sněhu 6 koleček. Každému kolečku vytvořte kolem dokola ještě okraje, jako byste vyráběli mističku. Pečte asi 80 minut při 100 stupních, než sníh zatuhne. Jestli máte čas, nechte ve vypnuté troubě i vychladnout.

02.

Mezitím oloupejte rebarboru, nakrájejte ji na 4 cm špalíčky a smíchejte se dvěma lžícemi cukru, lžící pomerančové šťávy a lžičkou nastrouhané kůry. Chvilku povařte, než rebarbora změkne. Smetanu s moučkovým cukrem ušlehejte dotuha a vmíchejte likér (skvělý je třeba pomerančový).

03.

Těsně před podáváním, aby pusinky nenavlhly, každý košíček naplňte šlehačkou, rozdělte na ni rebarboru se šťávou a ozdobte troškou nastrouhané pomerančové kůry.

Související témata:

Načítám