Článek
Postup
01.
Bílky se solí chvíli šlehejte, pak přidejte cukr a ocet a ušlehejte dotuha. Naplňte do cukrářského pytlíku s hvězdicovým nástavcem a na plechu vyloženém pečicím papírem vytvořte ze sněhu 6 koleček. Každému kolečku vytvořte kolem dokola ještě okraje, jako byste vyráběli mističku. Pečte asi 80 minut při 100 stupních, než sníh zatuhne. Jestli máte čas, nechte ve vypnuté troubě i vychladnout.
02.
Mezitím oloupejte rebarboru, nakrájejte ji na 4 cm špalíčky a smíchejte se dvěma lžícemi cukru, lžící pomerančové šťávy a lžičkou nastrouhané kůry. Chvilku povařte, než rebarbora změkne. Smetanu s moučkovým cukrem ušlehejte dotuha a vmíchejte likér (skvělý je třeba pomerančový).
03.
Těsně před podáváním, aby pusinky nenavlhly, každý košíček naplňte šlehačkou, rozdělte na ni rebarboru se šťávou a ozdobte troškou nastrouhané pomerančové kůry.