Článek
Postup
01.
Bílky s cukrem šlehejte elektrickým šlehačem 3 minuty na nejnižší stupeň, poté výkon zvyšte a došlehejte do tuha. Před koncem šlehání přidejte škrob a ocet. Sníh by měl být opravdu pevný, aby držel tvar.
02.
Sníh naplňte do cukrářského sáčku s kulatou zdobící špičkou a na plech vyložený pečicím papírem tvořte asi v průměru 4 centimetrová kolečka, kterým vytvořte zvednuté okraje, aby vznikla mistička. Pečte asi hodinu při 100 °C (jestli máte troubu s cirkulací vzduchu, použijte tento program), pak otevřete dvířka a košíčky nechte v troubě vychladnout.
03.
Mezitím si připravte krém: šťávu a na jemno nastrouhanou kůru z citronů dejte do ohnivzdorné misky nebo rendlíku, přidejte cukr, žloutky a máslo a prošlehejte. Ve vodní lázni pak asi 15 minut při stálém míchání zahřívejte, dokud krém nezhoustne na konzistenci pudinku. Nechte ho vychladnout a plňte s ním košíčky.
Tip: Košíčky plňte až těsně před podáváním, aby sníh nenavlhl.
Lemon curd vydrží v lednici až dva týdny, tak si ho připravte rovnou víc a příště s ním upečte citronový cheesecake podle naší nejmladší blogerky.