Článek
Postup
01.
Omytou rebarboru pokrájejte na plátky (oloupejte ji, jen když se vám bude zdát moc vláknitá). Promíchejte s rozinkami, kokosem, cukrem, skořicí, zázvorem a škrobem.
02.
Hotovou náplň můžete do listového těsta buď zabalit jen tak, nebo se dát do efektnějšího pletení: podívejte se na videonávod, jak udělat pletený závin. Nebojte, je to mnohem snazší, než se zdá!
MOUČNÍKY S REBARBOROU MAJÍ SKVĚLOU PIKANTNÍ CHUŤ
03.
Závin potřete rozšlehaným vajíčkem, posypejte mandlemi nebo trochou cukru a pečte asi 40 minut při 180 °C dozlatova. Vychladlý štrúdl můžete ještě pocukrovat.
Pokud nemáte rádi kupované listové těsto, zkuste špaldové těsto na závin z pomazánkového másla nebo snadné jogurtové těsto na štrúdl, obě jsou hotová během chvilky.