Hlavní obsah
3,3
(63)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Máte rádi rebarboru? Pak nezapomínejte, že je její sezona krátká a dezerty z ní víc než lahodné! Pokud se vám nechce pečením trávit moc času, slibte si, že zkusíte alespoň tento štrúdl z kupovaného těsta. S kokosem a s nakyslou rebarborou ovoněnou skořicí je vážně boží!

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 závin
  • 1 balení listového těsta
  • 400 g rebarbory
  • 1 hrst rozinek
  • 1 hrst kokosu
  • 80 g hnědého přírodního cukru
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 ks vejce
  • 2 lžíce mandlových lupínků
Článek

Postup

01.

Omytou rebarboru pokrájejte na plátky (oloupejte ji, jen když se vám bude zdát moc vláknitá). Promíchejte s rozinkami, kokosem, cukrem, skořicí, zázvorem a škrobem.

02.

Hotovou náplň můžete do listového těsta buď zabalit jen tak, nebo se dát do efektnějšího pletení: podívejte se na videonávod, jak udělat pletený závin. Nebojte, je to mnohem snazší, než se zdá!

03.

Závin potřete rozšlehaným vajíčkem, posypejte mandlemi nebo trochou cukru a pečte asi 40 minut při 180 °C dozlatova. Vychladlý štrúdl můžete ještě pocukrovat.

Pokud nemáte rádi kupované listové těsto, zkuste špaldové těsto na závin z pomazánkového másla nebo snadné jogurtové těsto na štrúdl, obě jsou hotová během chvilky.

Související témata:

Načítám