Článek
Postup
01.
Sušenou citronovou trávu, cukr a vodu přiveďte k varu, 5 minut povařte a nechte vychladnout.
02.
Dobře zralé mango oloupejte a pokrájejte (jak správně naporcovat mango). Trochu nechte na ozdobu a zbytek rozmixujte nebo nasekejte na malé kousky.
03.
Vychlazenou šlehačku (180 až 250 ml) ušlehejte dotuha, sceďte k ní sirup a opatrně vmíchejte rozmixované mango. Rozdělte do skleniček a buď rovnou podávejte, nebo nechte ještě vychladit. Dozdobte odloženým mangem a případně plátky limety.
Tip
Mango klidně kupte mrazené, budete mít jistotu, že je dobře zralé, a ze sáčku vždy jen část odsypete. A skvělé je i do smoothie.
Citronovou trávu koupíte sušenou, ale i čerstvou. Zbylou zamrazte nebo nechte vyklíčit ve sklenici s vodou a zasaďte. Skvělá je do grilovaného bůčku bún chà nebo křupavé vietnamské kachny.