Hlavní obsah
3,0
(45)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Dobře zralé mango je sice skvělé i samotné, ale když jeho chuť ještě lehce podtrhnete limetkou a citronovou trávou (a vše doplníte smetanou, protože tou se prostě nikdy nic nezkazí), posunete ho do úplně jiných výšin.

10 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks manga
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 1 lžíce citronové trávy
  • 4 lžíce vody
  • 1 lžička limetkové šťávy
Článek

Postup

01.

Sušenou citronovou trávu, cukr a vodu přiveďte k varu, 5 minut povařte a nechte vychladnout.

02.

Dobře zralé mango oloupejte a pokrájejte (jak správně naporcovat mango). Trochu nechte na ozdobu a zbytek rozmixujte nebo nasekejte na malé kousky.

03.

Vychlazenou šlehačku (180 až 250 ml) ušlehejte dotuha, sceďte k ní sirup a opatrně vmíchejte rozmixované mango. Rozdělte do skleniček a buď rovnou podávejte, nebo nechte ještě vychladit. Dozdobte odloženým mangem a případně plátky limety.

Tip

Mango klidně kupte mrazené, budete mít jistotu, že je dobře zralé, a ze sáčku vždy jen část odsypete. A skvělé je i do smoothie.

Citronovou trávu koupíte sušenou, ale i čerstvou. Zbylou zamrazte nebo nechte vyklíčit ve sklenici s vodou a zasaďte. Skvělá je do grilovaného bůčku bún chà nebo křupavé vietnamské kachny.

Načítám