Článek
Postup
01.
Kuskus sice stačí jen zalít vroucí vodou, ale s opečenou cibulkou bude podstatně lepší. Do ešusu proto slijte trochu oleje z tuňáka a opečte na něm měsíčky cibule. Zalijte 2 hrnky vody (velikost určete dle svého apetitu), přidejte kostičku bujonu (skvělý je třeba bio zeleninový), bylinky (provensálské, oregano atd.) a přiveďte k varu.
02.
Vmíchejte kuskus, přiklopte a nechte asi 10 minut nabobtnat. Načechrejte vidličkou, přidejte tuňáka a podávejte! Sůl by měla stačit ta v bujonu, ale vždycky je lepší s sebou vozit i malou solničku nebo sáček se solí.
Tip
Podle velikosti svého zavazadla můžete přidat i další ingredience nebo na místě dokoupit třeba sýr. Nebojte se experimentovat i s kořením, do kuskusu je skvělé také chilli a čerstvě mletý pepř.