Hlavní obsah
3,0
(208)

Díky brusinkám a skořici chutnají tyto drobenkové řezy trochu jako klasický linecký koláč, ale jsou přece jen o něco zdravější. Místo mouky do nich totiž použijete syté ovesné vločky, a koláč si tak v klidu dopřejete třeba k snídani. Jeho příprava přitom nezabere ani 10 minut!

10 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 formu 15 × 20 cm
  • 3,5 hrnku ovesných vloček
  • 2/3 hrnku hnědého přírodního cukru
  • 1 lžička skořice
  • 1 špetka soli
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 200 g másla
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1 hrnek brusinkové marmelády
  • 1 hrst pekanových ořechů
Článek

Postup

01.

Vločky (pokud neseženete jemné, trochu pomixujte klasické) smíchejte s cukrem, skořicí, zázvorem, solí, kypřicím práškem a rozpuštěným máslem.

02.

Asi 3/4 těsta pořádně natlačte na dno pekáčku vyloženého pečicím papírem, potřete zavařeninou (skvělý bude i rybízový nebo ostružinový džem, jen potom uberte cukru v těstě).

03.

Zbylé těsto smíchejte s nahrubo nasekanými pekanovými nebo jinými ořechy a koláč směsí posypejte jako drobenkou. Pečte asi 50 minut při 180 °C. Krájejte až po vychladnutí.

Máte tip na podobně jednoduchý koláč?

Načítám