Článek
Postup
01.
Nejprve připravte náplň. Rozinky namočte do rumu několik hodin předem, nebo je s alkoholem krátce zahřejte. Pak prošlehejte tvaroh, cukr, vejce a citronovou kůru i šťávu a nakonec vmíchejte rumem nasáklé rozinky.
02.
Nyní je čas na „těsto“: smíchejte mouku s cukrem, solí, skořicí a kypřicím práškem. Vychlazené máslo pokrájejte na co nejtenčí plátky.
03.
Na dno plechu vyloženého pečicím papírem rozprostřete polovinu sypké směsi, poklaďte polovinou másla a přelijte tvarohem. Zasypejte zbylou moukou a obložte druhou polovinou másla.
04.
Pečte asi 45 minut dozlatova, krájejte ovšem až po vychladnutí.
Znáte podobné sypané koláče? Perfektně fungují i s džemem, zkuste třeba vločkové řezy s brusinkami nebo špaldové s jahodami.