Článek
Jahodové tvarohové knedlíky jsou dokonalý způsob, jak si užít sladkou chuť čerstvých jahod zabalených v jemném těstě. Tento tradiční recept je oblíbený pro svou jednoduchost a výbornou chuť. Osloví malé i velké mlsouny.
Postup
01.
Z tvarohu a krupice vypracujte hladké těsto a nechte ho minimálně 15 minut odležet, aby se krupice nasákla.
02.
Jahody omyjte, osušte a každou zabalte do kousku těsta. Vhoďte do osolené vroucí vody a vařte 2-4 minuty od momentu, kdy knedlíčky vyplavou na povrch. Podávejte podrobené tvarohem, s rozpuštěným máslem a moučkovým cukrem.
Tip: Zkuste udělat knedlíky stejně velké, aby se vařily podobně dlouhou dobu. Také první knedlík po uvaření rozkrojte a zkontrolujte jeho provařenost.
Mrkněte na našich 5 triků, jak z ovocných knedlíků dostat ještě víc.