Hlavní obsah
3,2
(114)
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Výhodou tvarohového těsta je, že ho na rozdíl od bramborových nebo kynutých knedlíků můžete připravit předem bez obavy z toho, že se rozteče nebo správně nenabude. Znáte tento recept na těsto ze dvou surovin? Stojí zaručeně za vyzkoušení!

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Knedlíky
  • 250 g tučného tvarohu
  • 100 g dětské krupičky
  • 250 g čerstvých jahod
  • 1 špetka soli
K podávání
  • 1 dávka másla
  • 1 hrnek cukru moučka
  • 1 balení tvrdého tvarohu
Článek

Jahodové tvarohové knedlíky jsou dokonalý způsob, jak si užít sladkou chuť čerstvých jahod zabalených v jemném těstě. Tento tradiční recept je oblíbený pro svou jednoduchost a výbornou chuť. Osloví malé i velké mlsouny.

Postup

01.

Z tvarohu a krupice vypracujte hladké těsto a nechte ho minimálně 15 minut odležet, aby se krupice nasákla.

02.

Jahody omyjte, osušte a každou zabalte do kousku těsta. Vhoďte do osolené vroucí vody a vařte 2-4 minuty od momentu, kdy knedlíčky vyplavou na povrch. Podávejte podrobené tvarohem, s rozpuštěným máslem a moučkovým cukrem.

Tip: Zkuste udělat knedlíky stejně velké, aby se vařily podobně dlouhou dobu. Také první knedlík po uvaření rozkrojte a zkontrolujte jeho provařenost.

Načítám