Článek
Postup
01.
Máslo nakrájejte na tenké plátky a polovinou z nich pokryjte dno koláčové formy. V míse promíchejte cukr krupici, mouku a prášek do pečiva a zhruba půlkou směsi připravený máslový základ rovnoměrně posypte.
02.
Teď přichází na řadu tvarohová náplň. Jednoduše promíchejte vejce, tvaroh, vanilkový cukr spolu s mlékem, rozinkami a mandlemi. Tou pak překryjte sypkou základnu koláče. Zbývá ještě očistit hrušku, nakrájet ji na měsíčky a volně rozprostřít po koláči. Kousky klidně do tvarohové náplně mírně vtlačte.
03.
Zbytkem sypké směsi nakonec koláč posypte a vršek ještě pokryjte druhou polovinou máslových plátků. Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia zhruba 45 minut. Dobrou chuť!