Článek
Postup
01.
Najemno pokrájenou cibuli nechte zesklovatět na troše másla nebo oleje, přisypte nasekaný česnek a sladkou papriku, počkejte několik vteřin, až se rozvoní, a zalijte litrem vody.
02.
Do hrnce přidejte uzená stehýnka – ke kosti je trochu nakrojte, aby se rychleji uvařila, a sůl. Po 10 minutách přihoďte mrkev nakrájenou na plátky a vařte dalších asi 15 minut, nebo až je mrkev měkká.
03.
Kuře vyndejte, maso oberte a vraťte do polévky. Přidejte další čerstvou či mrazenou zeleninu: např. pořádnou hrst kukuřice a hrášku. Nechte prohřát, přidejte jarní bylinky dle chuti (libeček, petržel, pažitku, bazalku) a případně dolaďte solí, pepřem či citronovou šťávou.
04.
Pro sytější verzi podávejte polévku s vařenými kroupami, vařenými fazolemi nebo domácími polévkovými nudlemi.
Jak máte rádi kuřecí maso? Pečené i s přílohou, v kuřecí polévce, jako kuře na paprice nebo snad v podobě řízku? A nezapomeňte, že z jednoho kuřete připravíte hned tři jídla!