Hlavní obsah
5,0
(3)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Brambory, bramborová kaše, zase brambory, opět kaše... Zkuste taky nějakou originálnější přílohu! Co třeba smetanový špenát?

5 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 balení listového špenátu
  • 3 stroužky česneku
  • 1 kelímek smetany na vaření 12%
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 kousek sýru s modrou plísní
Článek

Postup

01.

Špenát, ne špenátový protlak, nechte rozmrazit a vymačkejte z něj všechnu vodu. Pak ho dejte do kastrůlku, podlijte smetanou (1/2 kelímku), přidejte prolisovaný česnek, osolte, opepřete a přidejte na malé kostičky nakrájenou nivu.

02.

Postupně přilévejte ještě trochu smetany (většinu nasákne špenát, ve výsledku pod ním bude trošička omáčky – kelímek nejspíš nespotřebujete celý), nivu nechte rozpustit, chvíli povařte a máte hotovo.

03.

Smetanový špenát je skvělý i bez nivy, stejně tak do něj můžete přidat třeba orestované kostičky slaniny. A pokud by vám jako příloha nestačil, velmi dobře se snáší třeba s rozpečenou bramborou.

Podívejte se i na další recepty plné špenátu.

Související témata:

Načítám