Článek
Postup
01.
Drobné těstoviny (penne, fusilli atp.) vložte do vroucí osolené vody a uvařte skoro na skus – vařte je asi o tři minuty méně, než se uvádí na obalu, nudle musejí zůstat lehce nedovařené. Troubu zapněte na 200 °C.
02.
Plátky slaniny nakrájejte co nejdrobněji a promíchejte se strouhankou a tymiánem. Sýr (nejlépe nějaký výraznější, třeba goudu nebo čedar) nastrouhejte nahrubo a promíchejte se strouhaným parmazánem a smetanou. Listy špenátu spařte na troše olivového oleje, rozmrazený špenát stačí použít tak, jak je. Rajče nakrájejte na kolečka.
03.
Uvařené těstoviny nasypte do pekáčku vymazaného trochou olivového oleje. Promíchejte se sýrovou směsí a špenátem a podle chuti osolte a opepřete. Pak těstoviny poklaďte kolečky rajčete a posypte slaninovou strouhankou.
04.
Těstoviny 15 až 20 minut zapékejte v troubě dozlatova. Můžete ihned podávat!
S čím nejraději těstoviny zapékáte vy? Nebo dáváte přednost klasickým českým šunkoflekům? A možná milujete nudle nasladko: pak vyzkoušejte penne s hruškami a mákem.