Hlavní obsah
3,5
(6)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Orestovanou vepřovou krkovičku jsme tentokrát spojili se smetanou a těstovinami a podáváme ji s nasekaným medvědím česnekem, ale chutnat vám bude i s bazalkou nebo oreganem.

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
  • 1 ks cibule
  • sůl
  • 1/4 lžičky pepře
  • 300 g krkovice
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 4 lžíce parmazánu
  • 1 plátek másla
  • 5 lžic extra panenského olivového oleje
  • 4 listy medvědího česneku
Článek

Postup

01.

Maso si nakrájejte na nudličky, vložte do mísy, osolte, opepřete a přidejte olivový olej. Směs dobře promíchejte a dejte na 1 hodinu odpočinout do lednice. Těstoviny dejte vařit do vroucí osolené vody. 

02.

Pánev nasucho rozehřejte a maso v ní zprudka orestujte do zlatohněda, vyjměte je a dejte stranou. Do výpeku přidejte máslo a na tenká půlkolečka nakrájenou cibuli, kterou orestujte dozlatova. Zalijte smetanou, vraťte do pánve maso a nechte ho pět minut dusit na mírném ohni. 

03.

Masovou směs spojte v pánvi s uvařenými a slitými těstovinami promíchejte a podávejte posypané parmazánem a nasekaným medvědím česnekem nebo bazalkou.

Načítám