Článek
Postup
01.
Rebarboru (asi 270 g) oloupejte a pokrájejte na tenké plátky. Jahody omyjte a také nakrájejte. Z mouky odeberte asi 2 lžíce a kousky s nimi promíchejte, v těstě pak neklesnou všechny ke dnu.
02.
Změklé máslo ušlehejte s cukrem, solí, mandlovým nebo vanilkovým extraktem a postupně přidejte vejce, smetanu (pokud chystáte i polevu, 2 lžíce si nechte na ni) a mouku s kypřicím práškem. Vmíchejte ovoce a vlijte do vymazané a vysypané bábovkové formy.
03.
Pečte při 180 °C skoro hodinu nebo až je špejle zapíchnutá do těsta po vytažení suchá. Kdyby bábovka příliš tmavla, přikryjte ji pečicím papírem. Nechte 10 minut vychladnout ve formě a vyklopte.
04.
Hezky zralou jahodu rozmixujte nebo rozmačkejte s odloženou smetanou a moučkovým cukrem (přesné množství záleží na velikosti jahody) a vychladlou bábovku s ní přelijte.
Hledali jste jiný recept na rebarborový moučník? Zkuste některý z dalších 22 receptů s rebarborou!
Věděli jste, že z obyčejné bábovky upečete i svatební dort? Podívejte se na návod na svatební bábovku!