Hlavní obsah
4,1
(15)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Topinky si v létě člověk dokáže odepřít jen těžko. Hledáte ale třeba směs, díky které budou ještě lepší? Už nehledejte! Přinášíme vám tip s hlívou ústřičnou.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 8 plátků světlého toastového chleba
  • 4 ks vejce
  • 100 g hlívy ústřičné
  • 1 ks červené cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 stonky jarní cibulky
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 lžíce oleje
  • 4 lžíce mléka
Článek

Postup

01.

Cibuli i česnek nakrájejte nadrobno, hlívu omyjte, očistěte a také pokrájejte.

02.

V pánvi rozpalte olej a cibuli, česnek i hlívu krátce opečte. Když viditelně změknou, vyšlehejte v misce vejce s mlékem, solí, pepřem a nalijte je na pánev. Ihned míchejte vařečkou, aby se vytvořila nadýchaná vaječná směs.

03.

Tu krátce prohřejte a servírujte na opečených plátcích toastového chleba, posypaných nasekanou jarní cibulkou.

Související témata:

Načítám