Článek
Postup
01.
Nejdříve si připravte remuládu – studenou omáčku z ochucené majonézy. V misce rozšlehejte žloutky, pak pomalu přilévejte přibližně tři lžíce oleje a stále šlehejte. Hmota zbledne a získá objem. Nařeďte ji octem, přidejte na kolečka nasekanou nať jarní cibulky a na drobné kostičky nakrájené nakládané okruky i spodní část cibulky. Osolte, opepřete, dochuťte cukrem a nechte odpočinout v lednici alespoň 30 minut.
02.
Když remuláda odpočívá, je čas na smažený sýr. Můžete si obalit oblíbený eidam, nebo zkusit výtečné smažené tvarůžky s uherákem podle našeho receptu.
03.
Jako přílohu si zvolte podle libosti například vařené brambory s pažitkou nebo třeba bramborovou kaši. Podávejte s vychlazenou remuládou. Vynikající je také celerová remuláda.
Tip: Chcete vědět, jak Zdeněk Marcín připravuje remuládu a sýr krok za krokem a jaké množství ingrediencí používá? Podívejte se na Stream.cz na zábavné video Smažený sýr s domácí remuládou.
Lákají vás šéfkuchařovy recepty? Zkuste steak z nízkého roštěnce s chřestem a pikantní omáčkou anebo kuřecí roládu s kopřivovou nádivkou.