Hlavní obsah
2,4
(36)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Nejde o žádnou vysokou gastronomii. Ukážeme vám, jak využít zbylou bramborovou kaši. Jednoduše z ní připravíte smaženky z ingrediencí, které nejspíš míváte běžně doma.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
8 kusů
Smaženky
  • 360 g bramborové kaše
  • 1 ks vejce
  • 140 g sterilované kukuřice
  • 100 g goudy
  • 2 ks jarní cibulky
  • 1 ks jalapeños
  • 1 špetka soli
Obalení a smažení
  • 1 ks vejce
  • 1/2 hrnku strouhanky
  • 1/2 dl oleje
Článek

Postup

01.

Jarní cibulku a papričku jalapeños nasekejte najemno, sýr nastrouhejte na hrubém struhadle. Studenou bramborovou kaši (ideálně s minimem mléka) krátce prošlehejte s vejcem, jen aby se zapracovalo. 

02.

Dál do směsi zamíchejte nastrouhaný sýr, kukuřici bez nálevu, papričku jalapeños a jarní cibulku. Směs dle chuti osolte. 

03.

Ze směsi tvořte rukama podlouhlé placičky, obalte je v rozšlehaném vajíčku a následně ve strouhance. 

04.

Smažte je na pánvi na oleji z obou stran dozlatova. 

Foto: Svatava Vašková

Smaženky servírujte s čerstvou zeleninou, teplé nebo studenéFoto: Svatava Vašková

Načítám