Článek
Postup
01.
Troubu vyhřejte na 200 °C nebo ještě lépe nastavte na funkci grilu. Najemno nastrouhaný sýr smíchejte s nasekanou jarní cibulkou (nebo asi čtvrtkou klasické cibule), čerstvě mletým pepřem a čerstvým či sušeným chilli dle chuti.
KDO BY ODOLAL TAKOVÝM DOBROTÁM?
02.
V pánvi, na které budete smažit vajíčka, rozehřejte máslo a dozlatova na něm opečte dva velké krajíce dobrého chleba.
03.
Pokud dáváte hořčici, z jedné strany s ní chleby potřete. Pokud hořčici nedáváte, do sýrové směsi můžete přidat nasekané koriandrové stonky. Sýrovou směs pak upěchujte na topinky a dejte je na chvíli zapéct do trouby, aby se sýr rozpustil a zezlátl.
NEBOJTE SE VAJÍČKOVÉ KLASIKY ANI EXPERIMENTŮ
04.
Mezitím si pánvičce po topinkách osmažte osolená a opepřená vajíčka jako volská oka. Položte je na chleby a můžete podávat, pro svěžejší chuť ještě posypejte nasekaným koriandrem nebo jarní cibulkou.
Nalákali jsme vás na indickou kuchyni? Zkuste famózní bramborové placky paratha plněné sýrem, voňavé kuře tikka masala nebo kari rizoto s lososem kedgeree.