Hlavní obsah
3,0
(142)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Smažené tvarůžky (nebo jak říkáme u nás – syrečky) nejsou nic pro křehké povahy. Jejich typická pikantní chuť i vůně dá o sobě vědět naprosto zřetelně. Nicméně smažené v pivním těstíčku a doplněné o domácí tatarku jsou naprosto famózní!

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Na tvarůžky
  • 200 g olomouckých tvarůžků
  • 1 ks vejce
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce světlého piva
  • 1/4 lžičky mleté pálivé papriky
  • 1 vrchovatá lžíce sádla
Na tatarku
  • 1 lžíce majonézy
  • 1 ks kyselých okurek
  • 1 lžička cibule
  • 1 lžička worcesterské omáčky
  • 1/4 lžičky pepře
Článek

Postup

01.

Vejce prošlehejte s moukou, pivem a paprikou a nechte alespoň 15 minut odležet. Velké tvarůžky můžete podélně rozkrojit, já dala popravdě jejich levnější variantu, která už byla na malá kolečka.

02.

V pánvičce rozehřejte dostatečné množství sádla (to krustě dodá skvělou chuť) nebo oleje, tvarůžky v těstíčku pořádně obalte a na středním plameni je z obou stran dozlatova osmažte.

03.

Na papírové utěrce nechte okapat přebytečný tuk a podávejte. Jelikož jsou tvarůžky dietní (smažení nyní ponechme stranou), můžete připravit ještě domácí tatarku: majonézu smíchejte s nasekanou malou okurkou, trochou cibule a dochuťte čerstvě mletým pepřem a worcesterem.

Foto: Autorka

Ke smaženému sýru jedině domácí tatarka!Foto: Autorka

04.

Podávejte jen tak, se salátem nebo s bramborovou kaší. Do té jsem kromě másla a mléka vmíchala i hrst sekaných bylinek.

Foto: Autorka

Ačkoli neobsahují téměř žádný tuk, tvarůžky se během smažení během chvilky krásně roztečouFoto: Autorka

Milujete smažák? Zkuste i smažené tvarůžky se salámem v trojobalu (díky němu nevytékají) nebo klasický smažený sýr s domácí remuládou.

Související témata:

Načítám