Článek
Postup
01.
Vejce prošlehejte s moukou, pivem a paprikou a nechte alespoň 15 minut odležet. Velké tvarůžky můžete podélně rozkrojit, já dala popravdě jejich levnější variantu, která už byla na malá kolečka.
02.
V pánvičce rozehřejte dostatečné množství sádla (to krustě dodá skvělou chuť) nebo oleje, tvarůžky v těstíčku pořádně obalte a na středním plameni je z obou stran dozlatova osmažte.
03.
Na papírové utěrce nechte okapat přebytečný tuk a podávejte. Jelikož jsou tvarůžky dietní (smažení nyní ponechme stranou), můžete připravit ještě domácí tatarku: majonézu smíchejte s nasekanou malou okurkou, trochou cibule a dochuťte čerstvě mletým pepřem a worcesterem.
04.
Podávejte jen tak, se salátem nebo s bramborovou kaší. Do té jsem kromě másla a mléka vmíchala i hrst sekaných bylinek.
Milujete smažák? Zkuste i smažené tvarůžky se salámem v trojobalu (díky němu nevytékají) nebo klasický smažený sýr s domácí remuládou.