Hlavní obsah
3,4
(116)
Foto: SteAck, Shutterstock.com

Foto: SteAck, Shutterstock.com

Otevřete všechna okna... A pusťte se do smažených tvarůžků s uherákem! Jsou vynikající.

20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 300 g olomouckých tvarůžků
  • 60 g uherského salámu
  • 1/2 hrnku hladké mouky
  • 2 ks vejce
  • 1 hrnek strouhanky
  • 1 dl oleje
Článek

Postup

01.

Připravte si dvojnásobný počet koleček salámu, než kolik máte syrečků. Ke každému tvarůžku přitiskněte z obou stran kolečko salámu a poté obalte v klasickém trojobalu: nejprve v mouce, poté v rozšlehaném vajíčku (nesolte, sýr je sám o sobě dost slaný!) a nakonec ve strouhance. Aby sýr při smažení nevytekl, celý postup ještě jednou zopakujte a vše pořádně přitiskněte!

02.

Smažte z obou stran dozlatova na rozpáleném oleji. Podávejte s máslem maštěnými bramborami s pažitkou nebo třeba s bramborovými rozetkami.

Tip: Tvarůžky lze samozřejmě smažit i samotné bez salámu, i tak jsou vynikající. A pokud nechcete, nemusíte použít uherák, ale jiný oblíbený suchý či polosuchý salám.

Máte rádi pochoutky v trojobalu? Jiste oceníte video recept na cordon bleu anebo křupavé řízky ve vylepšeném trojobalu. A podívejte se také, jak se dělají holandské řízky krok za krokem.

Související témata:

Načítám