Článek
Postup
01.
Připravte si dvojnásobný počet koleček salámu, než kolik máte syrečků. Ke každému tvarůžku přitiskněte z obou stran kolečko salámu a poté obalte v klasickém trojobalu: nejprve v mouce, poté v rozšlehaném vajíčku (nesolte, sýr je sám o sobě dost slaný!) a nakonec ve strouhance. Aby sýr při smažení nevytekl, celý postup ještě jednou zopakujte a vše pořádně přitiskněte!
TVARŮŽKY NÁS NEPŘESTÁVAJÍ INSPIROVAT
02.
Smažte z obou stran dozlatova na rozpáleném oleji. Podávejte s máslem maštěnými bramborami s pažitkou nebo třeba s bramborovými rozetkami.
Tip: Tvarůžky lze samozřejmě smažit i samotné bez salámu, i tak jsou vynikající. A pokud nechcete, nemusíte použít uherák, ale jiný oblíbený suchý či polosuchý salám.
Máte rádi pochoutky v trojobalu? Jiste oceníte video recept na cordon bleu anebo křupavé řízky ve vylepšeném trojobalu. A podívejte se také, jak se dělají holandské řízky krok za krokem.