Článek
Postup
01.
Mouku prosejte do mísy, přidejte 4 vejce, špetku soli, lžíci olivového oleje a podle potřeby trochu vody. Promíchejte, je-li třeba přidejte mouku nebo vodu a zadělejte těsto jako na nudle. Zabalte ho do folie a nechte 2 hodiny v chladu odležet.
02.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno, rajčata na malé kostičky. V pánvi rozehřejte máslo a cibuli orestujte dozlatova. Přidejte rajčatový protlak, cukr, bobkové listy a nové koření a za stálého míchání nechte zkaramelizovat. Vmíchejte nakrájená rajčata, podlijte trochou vody a 15 minut duste pod pokličkou. Pak vyjměte bobkové listy a nové koření a směs rozmixujte ponorným mixérem. Přidejte utřený česnek, oregano a dle chuti osolte. Dip dejte do lednice odležet.
03.
Připravte si náplň: mozzarellu a šunku nastrouhejte a promíchejte. Těsto rozválejte na čtyři stejné pláty. Na dva díly těsta umístěte hromádky náplně, okraje potřete vodou nebo rozšlehaným vejcem, přikryjte druhým plátem a okraje u každého kousku náplně zmáčkněte.
04.
Libovolnou formičkou (nebo skleničkou) vykrájejte ravioli, které obalte v mouce, rozšlehaném zbylém vejci a jemně rozmixovaných lupínkách promíchaných s mletou červenou paprikou. Ravioli osmažte dozlatova v rozehřátém slunečnicovém oleji. Podávejte s rajčatovým dipem.