Článek
Postup
01.
Připravte si všechny ingredience.
02.
Mouku se solí a olejem zalijte přímo v mixéru vroucí vodou, rozmixujte dohladka a případně ještě rukama na stole trochu dopracujte. Těsto zabalte do fólie a dejte na minimálně 20 minut do chladu, než vyrobíte náplň.
03.
Čínské zelí (250 až 300 g) pokrájejte nebo rozmixujte najemno, v sítu pořádně osolte a nechte 15 minut pustit šťávu. Tu pak co nejpečlivěji vyždímejte.
04.
Maso (např. méně tučná kýta) smíchejte s vyždímaným zelím, prolisovaným česnekem, nasekanou jarní cibulkou, strouhaným zázvorem, sójovkou, cukrem, sezamovým olejem, rýžovým octem a bílým pepřem. Kousek náplně můžete opéct na pánvi a ochutnat (otrlejší povahy za syrova), jestli je dost slaná.
05.
Polovinu těsta vyválejte do tenka, vykrajujte z něj asi 10cm kolečka, na každé dejte lžičku náplně, přehněte a okraje spojte. Knedlíčky odkládejte na pomoučenou plochu, aby se nepřilepily. Stejně postupujte se zbytkem těsta.
06.
Na pánvi, ke které máte poklici, rozehřejte trochu oleje a knedlíčky z jedné strany dozlatova opečte. Nechte mezi nimi 1,5cm mezery, aby se neslepily.
07.
Do pánve pak vlijte tolik vroucí vody (pozor, bude to prskat!), aby sahala zhruba do poloviny knedlíčků. Přiklopte a 12 minut v páře povařte.
08.
Hotové knedlíčky posypejte sezamem a máčejte si je do sójové omáčky, kterou můžete dochutit trochou rýžového octa a nasekaným chilli a zázvorem nebo česnekem.
Tip: Neděste se, jestliže neseženete všechny suroviny – knedlíčky budou výborné i bez rýžového octa a sezamového oleje (a vše ostatní je snadno k dostání). Dochutit je můžete také nasekanými čerstvými krevetami, vepřové vyměnit za kuřecí nebo úplně vynechat maso a nahradit ho rozmixovaným tofu či marinovaným tempehem. Ověřeno!
Také slyšíte na cokoli, co je z bílé mouky a ještě ideálně smažené?