Hlavní obsah
2,8
(100)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

V tomto receptu hraje prim kvalitní maso z ryby, ale také v něm zužitkujete třeba zbytek bramborové kaše. Vyzkoušíte ho?

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
8 kusů
Karbanátky
  • 400 g tresky
  • 300 g brambor
  • 3 lžíce másla
  • 2 stonky jarní cibulky
  • 2 ks vejce
  • 1 kousek červené papriky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
  • 3 lžíce oleje
  • 50 g strouhanky
Dip
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžíce čerstvého kopru
  • 5 g soli a pepře
Článek

Postup

01.

Nejprve dejte vařit oloupané brambory do osolené vody. Až budou měkké, slijte je, přidejte do nich 2 lžíce másla a rozšťouchejte je na kaši, kterou nechte zchladnout.

02.

Filet ryby osolte a opepřete. Na lžíci másla rybu z obou stran orestujte a také ji nechte zchladnout. 

03.

Světlou i zelenou část jarních cibulek nasekejte najemno. Papriku nakrájejte na malé kostičky. Vychladlou rybu rozeberte na menší kousky. 

04.

Ve větší míse nyní smíchejte bramborovou kaši, jarní cibulku, papriku a dvě vejce. Do této směsi opatrně zapracujte rybí maso a strouhanku (trošku si nechte na obalení). Nakonec ji dosolte, opepřete a dochuťte citronovou šťávou. 

05.

Z těsta tvarujte menší placičky (ale klidně i krokety ve tvaru válečků), ty obalte ve strouhance a smažte je na vrstvě oleje na pánvi. 

06.

Nyní si připravíme jednoduchý dip. Zakysanou smetanu v misce zamíchejte s nasekaným čerstvým koprem (případně jinou měkkou bylinkou, kterou máte rádi), dosolte ho a opepřete čerstvě namletým pepřem. 

Foto: Svatava Vašková

Hotové rybí placičky servírujte se zeleninovým salátem a sklenkou bílého vínaFoto: Svatava Vašková

Ještě byste mohli zkusit tresku se zeleninou v alobalu, to je taky dobrota!

Související témata:

Načítám