Článek
Postup
01.
Nejprve dejte vařit oloupané brambory do osolené vody. Až budou měkké, slijte je, přidejte do nich 2 lžíce másla a rozšťouchejte je na kaši, kterou nechte zchladnout.
02.
Filet ryby osolte a opepřete. Na lžíci másla rybu z obou stran orestujte a také ji nechte zchladnout.
03.
Světlou i zelenou část jarních cibulek nasekejte najemno. Papriku nakrájejte na malé kostičky. Vychladlou rybu rozeberte na menší kousky.
04.
Ve větší míse nyní smíchejte bramborovou kaši, jarní cibulku, papriku a dvě vejce. Do této směsi opatrně zapracujte rybí maso a strouhanku (trošku si nechte na obalení). Nakonec ji dosolte, opepřete a dochuťte citronovou šťávou.
05.
Z těsta tvarujte menší placičky (ale klidně i krokety ve tvaru válečků), ty obalte ve strouhance a smažte je na vrstvě oleje na pánvi.
06.
Nyní si připravíme jednoduchý dip. Zakysanou smetanu v misce zamíchejte s nasekaným čerstvým koprem (případně jinou měkkou bylinkou, kterou máte rádi), dosolte ho a opepřete čerstvě namletým pepřem.
Ještě byste mohli zkusit tresku se zeleninou v alobalu, to je taky dobrota!