Článek
Postup
01.
Všechnu zeleninu očistěte a nastrouhejte na středně hrubém struhadle, cibuli nakrájejte nahrubo. Promíchejte s asi půl lžičkou soli, dejte do cedníku a nechte přibližně 30 minut odležet. Pak ze směsi vymačkejte co nejvíc tekutiny.
02.
V míse prošlehejte vejce, na kousky rozdrobený sýr, mouku, nasekaný koriandr a mletý římský kmín. Vmíchejte mrkvovou směs a zadělejte těsto – je spíš sušší, ale drží aspoň trochu pohromadě.
NECHTE SE INSPIROVAT NAŠIMI NÁPADITÝMI RECEPTY
03.
Rozehřejte olej na smažení v dostatečné vrstvě („mrkvanátky“ se smaží celé ponořené jako ve fritéze). Když je opravdu rozpálený, klaďte do něj lžící kousky těsta. Doporučujeme udělat na začátku jeden zkušební, a kdyby se příliš rozpadal, je potřeba těsto zahustit trochou mouky. Postupně usmažte všechny mrkvové rarášky a můžete podávat posypané zbytkem koriandru.
Tip
Jako dip je ideální bílý jogurt ochucený mletým koriandrem a římským kmínem, případně i salát.
Máte rádi smažené zeleninové pochoutky?