Článek
Postup
01.
Květy dejte do velké mísy s vodou, abyste se zbavili případného drobného hmyzu. Pak je nechte okapat a oschnout. Mezitím připravte těstíčko. Vejce rozšlehejte s mlékem a postupně přidávejte mouku tak, aby vzniklo těsto konzistencí o něco hustější než palačinkové. Mírně ho osolte.
02.
Květy namáčejte do těstíčka, chytněte za stopku a vložte do pánve s rozpáleným olejem. Smažte je dozlatova a pak je skládejte na talíř s papírovými ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk. Podávejte se zakysanou smetanou, kterou jste smíchali s prolisovanými stroužky česneku, osolili, opepřili a dochutili bylinkami.
Tip
Květy bezinek můžete připravit i nasladko. Po usmažení je dochuťte moučkovým cukrem smíchaným se zakysanou smetanou.
V našem dalším článku se dozvíte, co ještě si můžete z květů černého bezu připravit.