Článek
Postup
01.
Kuřecí stehna nakrájejte na kousky. Všechny ingredience na těstíčko (tedy vše kromě oleje na smažení) smíchejte dohromady a kuřecí kousky se směsí promíchejte. Nechte asi 10 minut odležet. Mezitím v hluboké pánvi rozehřejte dostatečné množství oleje - měla by ho být aspoň 1 cm vysoká vrstva. Do rozpáleného oleje dejte kousky kuřecího masa a smažte ze všech stran dozlatova.
02.
Mezitím si připravte zeleninu na omáčku. Bílou část jarních cibulek nakrájejte na kolečka, chilli papričku také. Česnek nasekejte nadrobno, zázvor nakrájejte na tenká čtvrtkolečka. Zelenou papriku nakrájejte na kousky velikosti sousta. Červenou cibuli na čtvrtkolečka. Když je kuře usmažené, vyjměte jej z pánve a dejte okapat na papírovou utěrku. Olej slijte a v pánvi jej nechte jen asi 2 lžíce. Vhoďte cibulku a chilli a nechte jen asi minutu zesklovatět. Přidejte česnek a zázvor, nechte rozvonět a nakonec přidejte i papriku a červenou cibuli. Restujte asi 2 minuty, dokud nezačne paprika lehce měknout – musí ale zůstat křupavá.
03.
Mezitím smíchejte lžíci škrobu se 2 lžícemi vody. Do pánve přidejte teriyaki omáčku a asi 50 ml vody. Nechte chvíli odpařit a vmíchejte rozmíchaný škrob. Podle chuti dosolte. Vmíchejte i osmažené kuře a můžete podávat – skvělé je třeba s rýží.
Jaký recept na ostré kuře je oblíbený u vás?