Hlavní obsah
3,6
(18)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Oblíbené zeleninové placičky, tentokrát ve variantě s kukuřicí a sýrem. Jsou hned hotové a troufáme si tvrdit, že ingredience na tento recept máte běžně doma. Toto je základní recept, můžete ale přidat klidně i kousek čerstvé nasekané chilli papričky nebo sezonní bylinku.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
10 placek
  • 300 g sterilované kukuřice
  • 2 stonky jarní cibulky
  • 2 ks vejce
  • 100 g polohrubé mouky
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 50 ml mléka
  • 120 g goudy
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 40 ml slunečnicového oleje
Článek

Postup

01.

Kukuřici slijte z nálevu. Pokud nemáte kukuřici v konzervě, použije stejné množství mražené kukuřice, kterou spařte horkou vodou.

02.

Do kukuřice zamíchejte nasekané jarní cibulky a nastrouhaný sýr. Přidejte rozšlehaná vejce s mlékem.

03.

V jiné misce smíchejte polohrubou mouku s práškem do pečiva. 

04.

Postupně vmíchejte sypkou směs do tekuté. Vznikne těstíčko, které dle chuti dosolte a opepřete.

05.

Těsto nabírejte lžící a až na pánvi s rozpáleným olejem pomocí ní tvořte placičky. Ty smažte z obou stran dozlatova.

06.

Hotové placičky servírujte třeba se zeleninovým salátem nebo bramborami doplněné svěžím dipem z osolené a opepřené zakysané smetany.

Foto: Svatava Vašková

Ale stačí i jen posypat cibulkou a k tomu pár rajčatFoto: Svatava Vašková

Jíte rádi kukuřici? Jestli máte zahrádku a grilujete, zkuste také burger z kukuřice nebo kukuřičné kuře na šalvěji.

Načítám