Článek
Postup
01.
Kedlubny oloupejte a pak je nakrájejte na 1 cm silné plátky. Poté je překrojte na poloviny nebo nakrájejte na špalíčky.
02.
Vejce vyklepněte do misky, prošlehejte s pivem, osolte a opepřete. Do další misky dejte strouhanku smíchanou s parmazánem a do poslední mouku.
03.
Kedlubny obalujte v mouce, pak ve vaječné směsi a nakonec ve strouhance.
04.
V pánvi rozpalte olej a kedlubny na něm ze všech stran usmažte dozlatova. Po osmažení je položte na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk.
05.
Do misky nalijte smetanu, přidejte cukr, vymačkanou šťávu z citronu a prošlehejte. Smetana během chvilky získá krémovou konzistenci. Dip podle chuti osolte a opepřete. Nakonec vmíchejte kopr.
06.
Hotové kedlubny namáčejte v dipu.