Článek
Postup
01.
Nejprve si připravte rychlou tatarskou omáčku. Cibuli a kyselé okurky nakrájejte nadrobno a dejte do misky. Přidejte majonézu a jogurt. Promíchejte a dejte vychladit do lednice.
02.
Dále si připravte ingredience na karbanátky. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. Houby očistěte a nakrájejte na kostičky, stejně jako rohlík, od kterého jste odřízli oba konce. Bylinky opláchněte a nasekejte najemno.
03.
Na rozpuštěném másle nechte nejprve zesklovatět cibuli. Pak přidejte česnek a po chvilce houby. Restujte společně alespoň 10 minut do doby, než se z hub odpaří veškerá voda. Zamezíte tak tomu, aby se vám karbanátky rozpadaly. Houby nakonec ochuťte solí, pepřem a kmínem a vmíchejte nasekané bylinky. Odstavte z tepla a do směsi vmíchejte na kostičky nakrájený rohlík.
04.
Ke zchladlým houbám přidejte vejce a podle potřeby jednu až dvě lžíce hladké mouky. Důkladně promíchejte a rozehřejte olej v pánvi. Pak tvarujte v rukách nebo pomocí lžíce a vkládejte karbanátky rovnou do pánve. Smažte je z každé strany 3 až 4 minuty, podle jejich velikosti. Poté je nechte okapat na papírovém ubrousku.
05.
Houbové karbanátky podávejte s vychlazenou tatarskou omáčkou. Jako přílohu můžete zvolit vařené brambory omaštěné máslem.
Jaké karbanátky děláte vy?