Článek
Postup
01.
Dobře vyprané a doměkka uvařené a vychladlé dršťky nakrájejte na trojúhelníky (použijte již vařené dršťky nebo syrové dršťky uvařte). Naložte je den předem do směsi dijonské hořčice, bílého vína, rozdrceného česneku a sekané petrželky a nechte přes noc odležet.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
02.
Druhý den rozšlehejte vejce se solí a pepřem. Naložené dršťky otřete ubrouskem, namočte do rozšlehaných vajec a obalte v prosáté strouhance.
03.
Obalené dršťky smažte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova a odkládejte je na papírové ubrousky, aby se odsál přebytečný tuk.
04.
Listový salát vyperte, osušte, ochuťte dresinkem z vinného octa a panenského olivového oleje a podávejte společně se smaženými dršťkami.
Ještě tápete? Podívejte se na návodné video Ze dvora Televizeseznam.cz! Máte rádi smažené? Zkuste i netradiční smažené sýry, tvarůžky, květákové placičky nebo zanedlouho pochoutky z bezových květů!