Hlavní obsah
2,7
(78)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Srpen a září jsou měsíce cuket. Jejich úroda je v plném proudu a možná i vy dostáváte nabídky od sousedů, zda nechcete cukety, protože doma už to nikdo nejí. A až vyzkoušíte tyhle skvělé a super jednoduché placky, budete si je dávat pořád!

20 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Na placky
  • 2 ks cukety
  • 1 utřený stroužek česneku
  • 1/2 lžičky mleté kurkumy
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 5 lžic oleje
K podávání
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 1 ks červené chilli papričky
  • 1 ks limetky
Článek

Postup

01.

Cukety nakrájejte na kostičky velké asi 5–7 mm. Přidejte utřený česnek, kurkumu, mouku a sůl a přidejte trochu vody nebo vývaru, postačí asi 40 ml. Promíchejte.

02.

V pánvi rozehřejte olej, lžící do něj klaďte hromádky cuketového těsta, rozetřete je na placky a osmažte z obou stran dozlatova. Základem těsta jsou cukety, těstíčko funguje jen jako lehké pojivo, a že se občas některá placka rozpadne, není zásadně na škodu. Podle svých preferencí ale můžete do těsta trochu mouky a vody přidat.

03.

Osmažené placky podávejte jen tak nebo v barmském stylu: posypané čerstvým koriandrem a jemně nasekanou chilli papričkou a s osminkou limetky. Její šťávou si každý porci zakápne přesně podle svého gusta.

Související témata:

Načítám