Článek
Postup
01.
Jarní cibulku nakrájejte najemno. V hluboké pánvi rozehřejte asi 2 lžíce sezamového oleje a přidejte rýži. Tu nechte za občasného promíchání lehce osmahnout.
02.
Ochuťte sójovou omáčkou, rýžovým octem a strouhaným zázvorem. Pořádně promíchejte a přidejte jarní cibulku, hrášek a čerstvý špenát (případně asi 150 g rozmrazeného). Promíchejte a nechte opět pořádně prohřát, až se čerstvý špenát spaří.
03.
Vejce prošlehejte v misce. Doprostřed rýže v pánvi udělejte důlek a do něj kápněte ještě trochu oleje. Přilijte vejce a za pomalého míchání promiste s celým obsahem pánve. Vejce by se nemělo úplně srazit, rýže má zůstat lehce krémová, jak vejce jen zatuhne.
04.
Ihned podávejte posypané sezamovým semínkem a se sójovou omáčkou na dochucení.
Do smažené rýže můžete dát prakticky cokoliv. Stejně skvělým jídlem s asijským nádechem jsou ale i smažené nudle s vepřovým masem nebo hovězí nudličky s jarní cibulkou a rýžovými nudlemi.