Hlavní obsah
3,4
(60)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Možná vám od oběda zbyla rýže a nevíte co s ní. Možná jen hledáte inspiraci na rychlé jídlo, protože vařit každý den oběd už vás nebaví. Tenhle recept je tak skvělý, že příště si rýže uvaříte schválně víc, abyste si pak mohli dopřát tuhle smaženou!

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 2 stonky jarní cibulky
  • 3 lžíce sezamového oleje
  • 2 hrnky rýže
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1 lžička čerstvého zázvoru
  • 1/2 hrnku čerstvého hrášku
  • 300 g listového špenátu
  • 3 ks vejce
  • 2 lžíce sezamových semínek
Článek

Postup

01.

Jarní cibulku nakrájejte najemno. V hluboké pánvi rozehřejte asi 2 lžíce sezamového oleje a přidejte rýži. Tu nechte za občasného promíchání lehce osmahnout.

02.

Ochuťte sójovou omáčkou, rýžovým octem a strouhaným zázvorem. Pořádně promíchejte a přidejte jarní cibulku, hrášek a čerstvý špenát (případně asi 150 g rozmrazeného). Promíchejte a nechte opět pořádně prohřát, až se čerstvý špenát spaří.

03.

Vejce prošlehejte v misce. Doprostřed rýže v pánvi udělejte důlek a do něj kápněte ještě trochu oleje. Přilijte vejce a za pomalého míchání promiste s celým obsahem pánve. Vejce by se nemělo úplně srazit, rýže má zůstat lehce krémová, jak vejce jen zatuhne.

04.

Ihned podávejte posypané sezamovým semínkem a se sójovou omáčkou na dochucení.

Do smažené rýže můžete dát prakticky cokoliv. Stejně skvělým jídlem s asijským nádechem jsou ale i smažené nudle s vepřovým masem nebo hovězí nudličky s jarní cibulkou a rýžovými nudlemi.

Načítám