Článek
Postup
01.
Kuřecí maso se všech stran osolte a opepřete.
02.
Ve velké hluboké pánvi na lžíci másla a lžíci oleje osmažte kuřecí porce zprudka ze všech stran dozlatova.
03.
Když je hotovo, zalijte maso v pánvi kuřecím vývarem a bílým vínem, přidejte bobkový list a přiklopte pokličkou. Vařte osm minut. Poté kuřecí maso vyndejte na talíř.
04.
V široké míse rozšlehejte podmáslí a vejce. K nim pak přimíchejte mouku, špetku soli, pepř, sušený rozmarýn a sladkou papriku. Vznikne těstíčko, hustotou podobné těstu na palačinky. Vedle na talíř si připravte strouhanku na obalení.
05.
Ve větším hrnci dejte rozehřát olej v takovém množství, aby byly kuřecí porce při smažení zcela ponořené.
06.
Kuřecí porce namočte nejdřív do podmáslové směsi a následně do strouhanky. Každý kousek pak ihned vložte do rozpáleného oleje. Musí být dostatečně rozehřátý, jinak se těstíčko začne odlupovat a smažení nepůjde, jak by mělo. Plynový hořák jsem měla nastavený na střední výkon, mírný nestačil.
07.
Kuřecí stehýnka smažte v oleji dozlatova a pak je nechte okapat na papírové utěrce.
Tip: Smažené kuře můžete podávat s bramborovou kaší nebo salátem coleslaw.
Milujete smažené jídlo, ale dáváte přednost trochu zdravějším úpravám? Dejte si šťavnaté řízky z trouby anebo obalované kuře z trouby nebo obalovaný květák bez smažení.