Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Cuketa je mezi českými surovinami vděčná i věčná. Připravíte z ní skvělou levnou večeři pro rodinu, která krásně vypadá, a přitom zasytí. Hledáte tip, jak naložit s její letošní úrodou? Tady je! Udělejte si smaženou cuketu s pečeným salátem!

20 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Cuketa
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka sladké mleté papriky
  • 70 g hladké mouky
  • 50 ml bílého vína
  • 2 ks bílku
  • 2 ks vejce
  • 2 ks cukety
Salát
  • 1 hrst cherry rajčat
  • 1 hrst hrachových lusků
  • 2 ks červené cibule
  • 2 ks paprik
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
Článek

Postup

01.

Začněte salátem. Do zapékací misky nalijte olej, vložte celá cherry rajčátka, vyloupané kuličky hrášku, měsíčky červené cibule a kousky papriky. Bohatě osolte, opepřete a promíchejte. Zeleninu pečte 30 minut při 180 stupních, a poté ji nechte vychladit (i v lednici).

02.

Cuketu nakrájejte na kolečka silná asi 7 milimetrů, rozložte je vedle sebe, posolte a nechte vypotit.

03.

Bílky vyšlehejte se špetkou soli v tuhý sníh. Vejce smíchejte s moukou, přidejte víno, pepř, sůl, červenou papriku a nakonec i sníh.

04.

Cukety ponořte do těstíčka a smažte v oleji na rozpálené pánvi. Podávejte s vychlazeným salátem.

Napadlo vás někdy připravit z cukety i něco sladkého? Že ne? V tom případě určitě vyzkoušejte biskupský chlebíček.

Související témata:

Načítám