Článek
Postup
01.
Brambory oškrábejte a nastrouhejte najemno. Vymačkejte z nich všechnu přebytečnou vodu. K nastrouhaným bramborám přidejte mouku (její množství se může měnit podle vodnatosti brambor), sůl a jedno vejce. Vypracujte těsto, které by mělo krásně držet pohromadě, ale zároveň by mělo jít bez problému protlačit skrz haluškové síto.
02.
V hrnci přiveďte vodu k varu. Když se voda začne vařit, dejte těsto do haluškového síta (pokud ho nemáte, můžete těsto nakrájet nebo nastrouhat) a vařečkou rovnou do vody vymačkávejte jednotlivé halušky. Vařte je asi 8 minut, dokud nevyplavou na povrch. Uvařené halušky sceďte a nechte odpočinout.
03.
Na pánvi rozehřejte olej a dejte na něj opékat, na kostičky nakrájenou, cibuli. K cibuli přidejte uzené maso nakrájené na drobno a společně opékejte asi 5 minut. Nakonec ke směsi přidejte kysané zelí, trochu kmínu a celé ještě 8 minut míchejte.
04.
K haluškám přidejte zelnou směs, promíchejte, dochuťte solí, pepřem a podávejte.
Nepatří zelí zrovna mezi vaše oblíbence? Pro vás máme recept na pravé brynzové halušky.